Projectes

L’escola d’Art de Vic participa en projectes amb el departament d’educació i entitats, associacions, … per tal de donar un caràcter professionalitzador els seus estudis i apropar a l’alumat en el món real i professional.

Els projectes es realitzen des de diferents estudis de l’escola, el Batxillerat, els cicles formatius d’arts plàstiques i disseny tant de grau mitjà com superior i també amb el Grau de Disseny d’ESDAPC.

Participació en projectes

Cooperart

El programa d’innovació i transferència de coneixement CooperArt desenvolupa metodologies d’innovació i transferència de coneixement entre els centres i les empreses o entitats i integra formació específica i de jornades d’intercanvi, amb l’objectiu que les escoles d’art es donin suport i comparteixin estratègies i experiències.

Talent Creatiu i empresa

L’objecte del programa és fomentar la participació dels centres educatius que imparteixen ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny en projectes que desenvolupin estratègies de relació en el camp de la innovació i l’intercanvi de coneixement entre els centres docents i les empreses, institucions i entitats, i que permetin als estudiants integrar en el seu aprenentatge l’entorn laboral d’un ambient real, adquirint hàbits de relacions humanes a l’empresa, del treball en equip, l’orientació cap al client, sentit d’iniciativa i esperit emprenedor, cultura d’empresa, innovació tecnològica, perfils professionals, i altres.

Sitges

És un projecte innovador, que consisteix en una activitat ambientada en un antic estudi cinematogràfic abandonat i que busca la connexió amb el món del cinema i la temàtica del Festival. L’alumnat implicat s’encarrega de la posada en marxa d’aquest espai vivencial, amb tot el que comporta: muntatge i realització del circuit, peces i equipaments necessaris, actors i actrius, decorats, mobiliari, efectes especials, vestuari, perruqueria, maquillatge, retolació, audiovisuals, so, regidoria, etc.

APD en acció

L’esdeveniment APD en Acció que consisteix en un espai de trobada per identificar talent jove.

L’alumnat de l’últim curs dels cicles formatius dels ensenyaments d’Arts Plàstiques i Disseny mostra el seu talent, a través del seu portafolis,  a empreses en taules que agrupin a estudiants i professionals dels àmbits de:

  • Moda i complements
  • Producte industrial i prototipatges
  • Il·lustració i animació
  • Comunicació
  • Espais, entorns i instal·lacions
  • Escultura, pintura, ceràmica
  • Imatge audiovisual i fotografia
  • Web i interactius
Enguany la jornada s’ha realitzat el 28/6/22 al Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”, de Barcelona.