Jornada de portes obertes per a Centres Educatius

20 de febrer de 2019

Adreçada a alumnat d’ESO, Batxilerat i Cicles Formatius que estigui interessat en cursar Cicles Formatius d’arts plàstiques i disseny i Ensenyaments Superiors de Disseny.

La Jornada s’estructura en dues franges de diversos tallers que tindran una durada de 1. 45 h. Cada participant realitzarà dos tallers, que haurà de triar prèviament.

Per a participar-hi, inscriviu-vos en el següent formulari d’inscripció:

Horari de la jornada

  • A les 9,15 h Arribada, benvinguda i distribució en tallers
  • De 9,45 h a les 11,30 h  Taller 1 / Sessió informativa Ensenyaments Artístics superiors de Disseny (ESDAP Catalunya)
  • de 11,30 h a les 12 h  Pausa esmorzar
  • De 12 h a les 13,45 h Taller 2

Tallers

Introducció a la Forja Artística (1)

Amb tècniques de forja en calent a la fornal, realitzarem un clauer amb cargolat de diamant(reproduint el logotip de l’Escola). Utilitzarem tècniques bàsiques de la forja: tall, aplanat i cargolat; i tècniques d’acabat final: polit i lacat.

Introducció a la Joieria i la Fosa Artística_3D (2)

Amb tècniques de la microfusió, realitzarem una petita joia amb zamak, un metall de baix punt de fusió. Farem una fosa del metall en motlles oleics, deixant una impronta en negatiu de la joia que volem fer. Finalment polirem la peça amb tècniques de joieria.

Introducció al modelat 3D orgànic digital amb Zbrush (3)

Mitjançant el software ZBrush modelarem un smartphone holder a partir d’una base. Posteriorment els imprimirem en plàstic PLA a través d’una impressora 3D.

Animacions Interactives (4)

A partir de la tècnica de stop-motion –fotograma a fotograma– gravarem unes breus animacions en les quals en serem els protagonistes. Posteriorment les muntarem, primer cadascú farà la seva animació en un gif animat per separat i després, tots junts, dins un curiós “instrument musical virtual” on nosaltres serem les notes.

Tipografia Modular (5)

Es dissenyarà un sistema modular amb elements combinables per formar els caràcters d’un alfabet. S’experimentarà amb les formes seguint un procés que s’inicia amb el dibuix dels mòduls, la composició de les lletres, el trasllat de la forma a un suport per a poder estampar, les proves d’estampació i la reproducció d’un text breu.

Relleus Impresos i esmaltats (6)

Realitzarem un petit relleu de 10 x 10 en DM gravat o tallat i, utilitzant la premsa, l’imprimirem en fang. Posteriorment, al taller de ceràmica, l’esmaltarem. Aquest és un taller compartit entre ceràmica i escultura.

Serigrafia Artística (7)

S’estamparan bosses –totebags– amb serigrafia. En aquest taller farem la part final del procés de serigrafia; és a dir la impressió. Cada visitant s’endurà una bossa amb una estampació.

Sessió informativa sobre els Ensenyaments Superiors de Disseny (8)

Dirigida als alumnes interessats en conèixer els Ensenyaments Superiors de Disseny de l’ESDAP Catalunya.

Inscripcions

Per a participar-hi, inscriviu-vos en el següent formulari d’inscripció: